Interim directeur PO gezocht

Wij zoeken interim directeuren voor het basisonderwijs

Met grote regelmaat krijgt Van Zandwijk Advies de vraag of er een interim directeur PO beschikbaar is. Er is een grote groep die af en toe voor Van Zandwijk Advies werkt, maar de vraag blijft toenemen. Daarom komen wij graag in contact met nieuwe belangstellenden.

Orde op zaken

Een interim directeur is ├ęcht wel even iets anders dan een reguliere directeur. In de meeste gevallen is er iets aan de hand op de school. Het bestuur vindt het dan beter een tijdelijke directeur in te zetten. In dat geval kan de interimmer orde op zaken stellen. Pas als dat is gebeurd, wordt er een reguliere directeur benoemd. Dat duurt meestal minstens een half jaar, maar vaker een jaar of nog iets langer.

Interim vanuit een ander perspectief

Het gaat dus meestal niet om ‘op de winkel passen’. Als de interim directeur vertrekt ‘staat’ de organisatie weer. Dit vereist dat er ook eens gekeken moet worden vanuit andere perspectieven. Ook moeten er regelmatig zware besluiten worden genomen.

Schaduwadvies

Van Zandwijk Advies zoekt interim directeuren PO die dat aan kunnen. Maar zij worden niet alleen gelaten. Daarin verschilt VZA met uitzendbureaus. Kees van Zandwijk is steeds voor u beschikbaar en zal ook pro-actief het overleg met u aangaan. Hij noemt dat schaduwmanagement. U staat er als interim directeur dus niet alleen voor.

Ervaring als interim directeur

U begrijpt dat de interim directeuren die wij zoeken de nodige ervaring moeten hebben. Zij moeten stevig in hun schoenen staan en niet bang zijn beslissingen te nemen. Natuurlijk gebeurt alles in opdracht van het bestuur. Die opdracht moet aan het begin dan ook helder geformuleerd zijn door het bestuur. Dat doen we natuurlijk samen. Kees van Zandwijk stelt alle benodigde overeenkomsten op en natuurlijk wordt er een (tijdelijk) contract met u als interimmer afgesloten.