IB er gezocht

Wij zoeken interim IB ers

Met grote regelmaat krijgt Van Zandwijk Advies de vraag of er een interim IB er voor het basisonderwijs beschikbaar is. Er is een grote groep die af en toe voor Van Zandwijk Advies werkt, maar de vraag blijft toenemen. Daarom komen wij graag in contact met nieuwe belangstellenden. Het werkgebied van Van Zandwijk Advies is het Groene Hart (Randstad).

Orde op zaken

Een interim IB er is écht wel even iets anders dan een reguliere IB er. In de meeste gevallen is er iets aan de hand op de school. Het bestuur vindt het dan beter een tijdelijke IB er in te zetten. In dat geval kan de interimmer orde op zaken stellen. Pas als dat is gebeurd, wordt er een reguliere IB er worden benoemd. Dat duurt meestal minstens een half jaar, soms iets langer.

Niveau van IB-er

Vervanging
De zorgstructuur op de school is prima in orde, maar de IB er is tijdelijk even uit de running (door bijvoorbeeld zwangerschapsverlof of tijdelijke afwezigheid). Daardoor loopt de continuïteit gevaar. Wij zetten in dat geval een Interim IB er in die lopende zaken zorgvuldig afhandelt en nieuwe cases oppakt.

Herstel
De zorgstructuur is redelijk op de school, maar kan wel een ‘boost’ gebruiken. De teamleden zijn te veel gaan leunen op de IB er en nemen te weinig eigenaarschap bij kinderen met speciale behoeften. De interim IB er die wij inzetten kan daarbij een goede ondersteuning bieden.

Vernieuwing
De tijdelijke afwezigheid van de intern begeleider geeft direct de mogelijkheid de zorgstructuur opnieuw in te richten. Samen met de directeur wordt een plan opgesteld. Zodra de nieuwe zorgstructuur ‘staat’ wordt een nieuwe vaste intern begeleider / zorgcoördinator gezocht. Hij /zij kan aan de slag binnen die nieuwe structuur.

interim IB er

Voor meer informatie over verschillende niveaus zie: De toekomst van de intern begeleider | 9789463170918 | Luc F. Greven | Boeken | bol.com

Schaduwadvies

Van Zandwijk Advies zoekt interim IB ers die één of meerdere niveaus van ondersteuning aankunnen. Zij worden niet alleen gelaten. Daarin verschilt VZA met uitzendbureaus. Kees van Zandwijk is steeds voor u beschikbaar en zal ook pro-actief het overleg met u aangaan. Hij noemt dat schaduwadvies. U staat er als interim IB er dus niet alleen voor.

Ervaring als interim IB er

U begrijpt dat de interim intern begeleiders die wij zoeken de nodige ervaring moeten hebben. Zij moeten stevig in hun schoenen staan en niet bang zijn beslissingen te nemen. Natuurlijk gebeurt alles in opdracht van het bestuur en in goed overleg met de directeur. De opdracht moet aan het begin dan ook helder geformuleerd zijn door het bestuur en/of de directeur. Dat doen we natuurlijk samen. Kees van Zandwijk stelt alle benodigde overeenkomsten om en natuurlijk wordt er een (tijdelijk) contract met u als interimmer afgesloten.